Naselje Šimanovci u opštini Pećinci do jeseni će dobiti potpuno nov vrtić, a ova investicija iznosi 280 miliona dinara.

Kompleks oko vrtića u Šimanovcima prostire se na 40.000 kvadratnih metara, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, Pokrajinska vlada je izdvojila i dodatnih 31 milion dinara za opremanje vrtića, a javna nabavka za opremu trebala bi da bude raspisana u narednim danima.

„Šimanovci će dobiti novi moderan objekat koji će deci i osoblju ove predškolske ustanove obezbediti najkvalitetnije uslove za boravak, učenje i rad. Na taj način rešavamo višedecenijski problem imajući u vidu da su mališani iz ovog mesta do sada boravili u osnovnoj školi“, izjavio je Mirović.

On je istakao da se ova opština kao i ceo Srem razvijaju ubrzano.

„Pokrajinska vlada je u proteklom periodu uložila znatna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica, kao i dela industrijske zone čime smo stvorili uslove za dolazak kompanija, kojih ima sve više, i očekujemo da se taj trend nastavi i u budućnosti zahvaljujući dobroj saradnji na svim nivoima vlasti“, kazao je Mirović.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj značajnoj investiciji istakavši da je reč o objektu površine 1.700 kvadratnih metara, koji će moći da primi 300 mališana.

„Novi vrtić rešava dugogodišnji problem i sa završetkom ove investicije u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja, jer će sva deca sa teritorije naše opštine biti upisana u vrtić“, rekao je Đokić.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: Tanjug/Kurir, Foto: Vojvodina.gov.rs
Prethodni tekstRadovi na auto-putu između Pećinaca i Šimanovaca
Sledeći tekstU sredu CzK Stara Pazova obeležava jubilej 60 godina postojanja