Izmena režima saobraćaja trajaće počev od 25.01.2021. godine do završetka izgradnje i puštanja u rad nadvožnjaka koji se planira do 01.07.2021. godine.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je izdao obaveštenje da će Izvođač radova – Joint Venture of China Railway International Co.Ltd & China Communications Construction Company Ltd na projektu Modernizacija i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Republike Srbije, deonica Beograd Centar – Stara Pazova, u ponedeljak 25.01.2021. godine do 08:00 časova obezbediti sve potrebne uslove za početak izmene režima saobraćaja uključujući i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u Staroj Pazovi radi početka izgradnje nadvožnjaka u ulici Ćirila i Metodija u Staroj Pazovi.

Za vreme izvođenja predviđenih radova, planirana je potpuna obustava drumskog saobraćaja u zoni postojećeg putnog prelaza i delu ulice Ćirila i Metodija a drumski saobraćaj se preusmerava na državne puteve IIA reda broj 100 i broj 126 preko Inđije u skladu sa izrađenim Projektom organizacije drumskog saobraćaja u toku izvođenja radova na nadvožnjaku.

„Infrstrukture železnice Srbije“ su za rekonstrukciju svakog pružnog prelaza na čitavoj deonici rekonstrukcije pruge napravili projekte obilaska radova na osnovu postojećih saobraćajnica i za iste dobili saglasnost od JP „Putevi Srbije“.

Prema navedenom projektu, u narednih nešto više od pet meseci razdaljina između Stare Pazove i Golubinaca će umesto 7,5 kilometara iznositi 19 kilometara i vreme prelaska ove distance se sa dosadašnjih 8 minuta povećava na 20 minuta, ako se ide kolima ili autobusom.

Kako bi stanovništu i privredi dodatno pomogla tokom izgradnje nadvožnjaka, lokalna samouprava će letnji put u dužini od skoro 5 kilometara koji prolazi kroz atar blizu radova nasuti kamenom i grebanim asfaltom, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

Ta alternativna saobraćajnica počinje skretanjem u desno kada se ide iz Golubinaca na nekih pola kilometra od radova, prolazi kroz atar i izlazi kod nadvožnjaka na putu Stara Pazova – Vojka. Korišćenjem ove saobraćajnice rastojanje između Golubinaca i Stare Pazove bi iznosilo oko 11 kilometara, ali će dobar deo tog puta biti po tucaniku i grebanom asfaltu, što zahteva poseban oprez i prilagođenu brzinu.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstHektar najskuplje njive 120.000 evra!
Sledeći tekstŽelezničar slavio u Pazovi