Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, predviđena projektom izgradnje pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad, počela je ovih dana.

U toku je obijanje fasade i demontaža stare opreme. Planirano je da radovi traju 221 dan, pa se može očekivati da novi, lepši i funkcionalniji izgled stanica u Inđiji  dobije krajem avgusta.

Kako saznajemo u „Infrastrukturi železnice Srbije“ projektom je predviđena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice. Pored toga, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.

Rekonstrukcija železničke stanice u Inđiji poverena je kao i celokupna izgradnja brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, ruskoj kompaniji „RŽD Internešnl“. Ova zgrada izgrađena je 1883., a više desetina godina unazad nije bila rekonstruisana.

U okviru rekonstrukcije i modernizacije ovog dela pruge, pored  železničke stanice u Inđiji, predviđeno je i uređenje staničnih objekata u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu.

Preko rekonstruisane stanice Karlovački Vinogradi biće povezana radna zona „Prosjanica“, dok će u Beški železnička stanica biti izgrađena na novoj lokaciji.

Izvor: Dnevnik.rs