Član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić simbolično je uručio direktorki OŠ ”Rade Končar” Maji Kostić rančeve sa školskim priborom za novu generaciju đaka prvaka. Opština je za 1863 prvaka u 20 zemunskih osnovnih škola i ove godine obezbedila rančeve i školski pribor.

I to nije sve! Biće podeljeni tableti đacima od trećeg do šestog razreda, što je nešto više od sedam hiljada ovih uređaja. Distribucija ide preko matičnih škola. Roditelji će potpisivanjem reversa preuzimati i kartice i šifre za elektronske udžbenike. Tableti će imati ”radno vreme”, odnosno deca neće moći da ih koriste od 22 do 6 ujutru.

”Svim nastavnicima, profesorima, đacima, a naročito prvacima želim uspešan početak školske godine. Verujem da ćemo se svi ponašati odgovorno kako bi našoj deci omogućili da nesmetano idu u školu, da imaju časove 45 minuta, da mogu da prate nastavu ‘licem u lice’, da se druže, da imaju vanškolske aktivnosti i da se bave sportom i rekreacijom”, rekao je Kostić, uz napomenu da će Opština kao i do sada biti na usluzi svim zemunskim školama u segmentu preventivnih zdravstvenih mera, odnosno tokom realizacije procesa dezinfekcije objekata.

Budući da Zemun ima sve više đaka, u toku je dogradnja OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, a za sve učenike koji pohađaju ovu školu u dogovoru sa roditeljima obezbeđen je prevoz do drugih škola koje će privremeno pohađati. Takođe, radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije privode se kraju, tako da će se gimnazijalci narednog meseca naći u školskim klupama.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstNastavak radova u ulici Sibinjanin Janka
Sledeći tekstVremeplov, 2. septembar