Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sa saradnicima obišli su 24. novembra  radove na izgradnji nadvožnjaka preko pruge u Batajnici i sa izvođačima razgovarali o dinamici posla.

Pružni prelaz je samo deo projekata koji se realizuju u Batajnici, a sa završetkom i puštanjem u saobraćaj pružnog prelaza na inicijativu Gradske opštine Zemun Direkcija za građevinsko zemljište započeće veliki projekat rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj, čija je vrednost oko 500 miliona dinara.

„U dogovoru sa Vodoprivrednim preduzećem Galovica radimo na projektu odvodnjavanja uličnih kanala u ulicama Drage Mihailović, Iriškoj, Vojačkoj, Jasenovačkih mučenika i Kralja Stefana Tomaša. Još početkom godine predložili smo da se u Šangajskoj ulici očiste kanali i zamene 97 ćuprija do privatnih kuća, što će i biti urađeno naredne godine. Takođe inicirali smo da ulica Male međe 40 Nova bude saobraćajna veza između Šangajske i Belegiške ulice, i dalje do novoizgrađenog puta oko Intermodalnog terminala, što znači da će građani Busija, Ugrinovaca i Šangaja moći brže da zaobiđu Batajnicu, ako su se uputili ka Zemunu i Beogradu“, kaže predsednik Kovačević.

Izvor: GO Zemun
Prethodni tekstTemeljno uređenje starog jezgra Zemuna
Sledeći tekstZavršni radovi na izgradnji produžetka Belegiške ulice