U surčinskom naselju Boljevci u toku su radovi na rekonstrukciji Donjopoljske ulice, koja se nalazi pored Slovačkog groblja.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša kaže da će ulica biti proširena.

On je naveo da je Donjopoljska ulica trebalo da bude urađena prošle godine kada je rekonstruisana kapela na Slovačkom groblju, ali da su radovi sprečeni zbog koronavirusa.

Donjopoljska ulica je prethodnih godina izuzetno propala i saobraćaj se kroz nju teško odvijao, a posetiocima groblja je bio neophodan parking, navodi se na sajtu opštine Surčin.

U ulici Braće Puhalović u centru Surčina u toku su radovi na izgradnji novih parking mesta, za šta je uloženo oko 17 miliona dinara.

U Surčinu postoji parking iza zgrade, ali je on privatan i opština ga plaća, a izgradnjom novih parking mesta u ulici Braće Puhalović biće koliko-toliko olakšano parkiranje u samom centru Surčina, ali će tek izgradnjom nove zgrade opštine biti napravljeno i više parking mesta, čime će se ovaj problem donekle rešiti, navodi se na sajtu opštine.

Kako se dodaje, predsednik opštine Surčin Stevan Šuša kaže da je izgradnja novih parking mesta samo početak radova koji će biti realizovani na teritoriji te opštine.

Najavio je da u narednom periodu počinje asfaltiranje ulica i izgradnja trotoara u svim naseljima na teritoriji te opštine i dodao da je za te radove izdvojeno više od 240 miliona dinara.

Izvor: Tanjug, Foto: Digital Brief
Prethodni tekstOd 13. avgusta do 6. septembra biće zatvorena zbog radova Novogradska ulica
Sledeći tekstTrošarina za pecivo