Opštinska uprava Stara Pazova i pored ograničenog rada zbog pandemije korona virusa, u skladu sa mogućnostima izvršava obaveze na realizaciji programa kapitalnih investicija. Projekti su započeli još prošle godine i planira se povezivanje dva autoputa E-70 i E-75 od Nove Pazove do Šimanovaca, a izgradnja se planira u 2021. i 2022. godini. Popravka putnog pravca od Stare Pazove do centra Vojke predviđena je ovim projektom.

Stanovnici Vojke rekli su da bi im obnova tog putog pravca jako značila jer je put dosta oštećen i pun rupa, a njegova rekonstrukcija bi doprinela većoj bezbednosti.

Novi asfaltni put između Vojke i Stare Pazove značajno će doprineti boljim uslovima života a i od posebnog je značaja jer to put koji vodi prema autoputu Beograd – Zagreb.

Predsednik opštine Đorđe Radinović je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da će se i ovaj projekat realizovati metodom javno-privatnog partnerstva:

„Kroz Javno – privatno partnerstvo ćemo raditi te pravce Stari Banovci- Krnješevci, od Putnika do centra Vojke i još nešto u Podunavlju tamo između Belegiša i Starih Banovaca. Mi ćemo to završiti u nekoliko meseci i godinu dana i naravno onda ćemo to finansirati pet do šest godina. A za pet, šest godina pitanje da li bi mi uopšte uspeli toliko da obezbedimo sredstava i toliko da uradimo“.

Cilj izrade plana je povećanje kapaciteta saobraćajnice, veća bezbednost saobraćaja i podizanje infrastrukturne opremljenosti ovog dela opštine.

Izvor: rtvstarapazova.rs