Pamte se godine kada neko mesto dobije novu školu. U Belegišu je prva izgrađena još u 18. veku, stradala i spaljena u drugom svetskom ratu, da bi početkom pedestih godina prošlog veka bila izgrađena druga zgrada koja je dotrajala nakon sedamdeset godina.

Na njenom mestu je izgrađen trenutno najmoderniji školski objekat u region, kaže Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova:

“Prethodna zgrada škole je bila u jako kritičnom stanju. Napravljena je na tlu koje se pomeralo zbog nepravilnog odvođenja atmosferskih voda a nije imala ni armature u sebi. Bila je u takvom stanju da niko nije smeo da potpiše da je bezbedna da deca pohađaju nastavu u njoj. Hvala Bogu, i to je sada rešeno.”

Novi objekat škole poseduje 15 učionica, među kojima su i kabineti informatike, verske nastave, građanskog vaspitanja i dva ateljea. Zatim nove toalate, zbornicu, kancelarije, kuhinju, trpezariju, galeriju, medijateku i biblioteku. Preko 3000 kvadrata savremeno dizajniranog prostora koji sa postojećom sportskom halom čini jedinstven školski kompleks u celoj Srbiji.

“Ova škola će biti na ponos Belegiša i ovog vremena u kome smo živeli, politički se angažovali i dali doprinos njenoj izgradnji. To je zasluga celog tima ljudi koji vodi lokalnu samoupravu koji je uspeo da napravi jedan ovakav objekat nove škole. Pamte se vremena kada je svaka škola u našim mestima izgrađena”- ističe Radinović.

Ovo je druga škola za kratko vreme izgrađena na teritoriji opštine Stara Pazova. Nedavno je završen velelepni objekat škole u Novim Banovcima. Predstoji njihovo opremanje.

“Škole su moderne i u njih se mora ugraditi i moderna oprema. Velika količina nameštaja i opreme mora se nabaviti. Predstoji javna nabavka i to je na Opštini, jer je tako predviđeno Ugovorom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Opština je ta koja je finansirala određene troškove oko izgradnje škole i nabavka opreme je na teret Opštine. Prvo ćemo raspisati javnu nabavku za školu u Novim Banovcima a potom i za ovu školu u Belegišu. Obe škole će profunkcionisati 01. Septembra.”

Radinović ističe da je cilj lokalne samouprave da svaka škola u opštini ima vrhunske uslove za rad. U tom smislu sledi temeljna rekonstrukcija Osnovne škole Boško Palkovljević – Pinki u Staroj Pazovi, dok se i u ostalim školama izvode radovi na njihovom održavanju i opremanju.

A nova škola u Belegišu, ostaće na ponos njenim đacima i nastavnicima narednih puno, puno generacija.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstDve linije gradskog prevoza do kraja aprila menjaju trasu
Sledeći tekstTržište preplavljeno falsifikatima meda, svaki med jeftiniji od 800 dinara nije prirodan