Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je 24. avgusta lokaciju na kojoj je spojen železnički kolosek kod Čortanovaca na deonici Stara Pazova – Novi Sad, a u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, čime je svečano obeležen završetak građevinskih radova.

Ruska kompanija ”RŽD Internešnl” završila je građevinske radove na najdužem železničkom vijaduktu u Srbiji u plavnom delu oko Dunava i tunela ”Čortanovci” više od pola godine pre planiranih rokova.

Vijadukt je dužine tri kilometara, a nalazi se na izlazu iz tunela na mestu gde se brdovit teren spušta u ravnicu. Nosi ga 58 stubova, od kojih pojedini dostižu 26 metara. Osim vijadukta, u okviru tunela ”Čortanovci” izgrađene su dve paralelne cevi dužine 2,2 kilometara.

”Ponosan sam što sam ovde i što ne mogu ništa loše da kažem, već samo veliko hvala RŽD-u, našim ruskim prijateljima, ruskim i srpskim graditeljima”, rekao je Vučić.

Obilasku radova je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, koji u kontinuitetu obilazi kako radove na izgradnji brze pruge, tako i prateće saobraćajne infrastrukture, poput nadvožnjaka u naseljima Zemun Polje i Batajnica, modernih pothodnika, železničkih stanica i stajališta na teritoriji Zemuna.

Radove su obišli i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici izvođača radova, gradonačelnici i predsednici opština.

Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstUskoro nova saobraćajnica do fabrike vakcina u naselju Soko Salaš
Sledeći tekstZemunka Nadica donela bronzu iz Tulina