Podzemna garaža kod Javnog preduzeća “Pinki”, koja je trebalo da se gradi ove godine na inicijativu Gradske opštine Zemun, umesto jedne podzemne etaže za 160 automobila imaće dva nivoa i 350 mesta za parkiranje.

”Planom detaljne regulacije bile su predviđene dve etaže, međutim, s obzirom na blizinu vode i problematiku samog terena bila su neophodna ispitivanja. Utvrđeno je da se ovde mogu graditi dva podzemna nivoa sa oko 350 mesta. Sada čekamo građevinsku dozvolu, i dok se sprovedu procedure, izabere izvođač radova, najverovatnije je da radovi krenu na proleće 2022”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, uz napomenu da se na ovaj način rešava veliki problem parkiranja u starom jezgru Zemuna, koje odavno kuburi sa slobodnim mestima za ostavljanje vozila.

Buduća podzemna garaža će, kako su ranije najavili iz JKP “Parking servis”, biti pozicionirana paralelno sa halom “Pinki” i od prizemlja biće udaljena oko devet metara. Na jednom delu krova budućeg ukopanog parkinga biće zeleni krov, dok će na drugoj strani biti pešački plato ispred ulaza u dvoranu.

Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstPre nego što započnete biznis obratite pažnju na nekoliko stvari
Sledeći tekstIzmena reda vožnje BG voza tokom celog septembra