Gradska opština Zemun – Savet za bezbednost saobraćaja na putevima sredinom januara organizovao je podelu dečijih auto sedišta za male Zemunce u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade.

Cilj ove akcije je da se podigne nivo saobraćajne kulture građana Zemuna koji prevoze mališane. Tokom trodnevne podele podeljeno je oko dvesta dečijih auto sedišta.

”Kako bismo izašli u susret svim roditeljima, i onima koji rade, organizovali smo podelu auto sedišta u različitim terminima, poštujući sve epidemiološke mere. Nastavljamo akcije s kojima smo započeli prethodnih godina, jer je naša stalna obaveza da radimo na podizanju nivoa saobraćajne kulture i dostizanju ciljeva strategije Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja, a to je da u ovoj godini nijedno dete ne strada u saobraćaju i da se broj poginulih i povređenih smanji za 50 odsto”, rekla je pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj, uz napomenu da će Opština organizovati podelu dečijih auto sedišta i u narednom periodu, zahvalivši se, tom prilikom, Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda, koji svake godine deo sredstava od naplaćenih novčanih kazni usmerava lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja kako bi što kvalitetnije realizovali svoje projekte.

Roditelji će popunjavanjem formulara, koji će im biti dostupan na sajtu opštine i u šalter sali, moći da obezbede auto sedište za svoje dete.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstVaterpolo: Upis novih članova svih uzrasta u VK Zemun
Sledeći tekstKošarkaši Dunava u subotu dočekuju ekipu Slobode