Košarkaši Mladosti iz Zemuna, lako i ubedljivo su izborili plasman u polufinale ABA 2 lige. Mladost je u prvom meču slavila sa 95:75, a u revanšu nije dozvolila ekipi iz Skoplja da pripreti, iako je MZT pobedio rezultatom 92:86.

Najefikasniji u sastavu Mladosti, bili su Stefon Gobmol sa 14, odnosno Kvamejn Mičel, Matija Belić, Dušan Tanasković i Predrag Prlja sa po 10 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod MZT Skoplja, bili su Hasani Gravet i Ivan Karačić koji su postigli po 21 poena, Olufemi Oludžobi sa 17 i Bojan Krstevski sa 12 poena.

Mladost iz Zemuna je u revanš protiv MZT Skoplja ušla sa kapitalom od 20 poena iz prvog meča – 95:75. Bilo je jasno da momcima iz glavnog grada Severne Makedonije treba čudo, kako bi stigli do polufinala.

Situacija je postala daleko gora po ekipu MZT-a posle prve deonice, jer je Mladost ovaj period igre dobila sa 31:20, pa je na kontu imala suficit od 31-og poena.

Međutim, MZT je odbio da se preda. Uspeo je da podigne nivo igre u oba pravca, pa je na kraju prvog poluvremena vodio sa 46:43.

U nastavku meča, MZT je nastojao da ubrza igru, nastojao je da ugrozi veliki kapital koji je imala ekipa iz Zemuna, ali je Mladost odličnom igrom u oba pravca, gotovo rutinski odbijala sve pokušaje rivala.

Mladost iz Zemuna sada čeka ime rivala u polufinalu, a to će biti bolji iz dvomeča između Studentskog centra i Slobode iz Užica. Ekipa iz Podgorice je prvi meč dobila sa 96:92.

Izvor: sportklub.rs, Foto: Dragana Stjepanović
Prethodni tekstZa novi program usmeren na mlade i žene preduzetnice 100 miliona dinara
Sledeći tekstStiže bespovratna podrška za mala poljoprivredna gazdinstva ali i preduzeća