RK Nova Pazova, osnovan davne 1957.godine, najstariji je muški rukometni klub u straopazovačkoj opštini. Od pre par nedelja rukometaši Nove Pazove treniraju uz novog trenera, sa željom za boljim plasmanom i da što više dece bude u rukometu.

Rukomet možda trenutno nije jedan od najpopularnijih sportova na svetu, ali svakako ima dugu tradiciju. Od 1957.godine rukometnu igru neguju i u Novoj Pazovi, a danas je RK Nova Pazova najstariji muški rukometni klub na teritoriji opštine Stara Pazova. Već treću sezonu RK Nova Pazova takmiči se u najvišem rangu Vojvodine, u Prvoj ligi sever.

Uroš Stikić iz Nove Pazove ima 15 godina i želi da bude rukometni golman. „Brat mi je trenirao rukomet, došao sam na jednu utakmicu i zaljubio se u rukomet na prvi pogled.“
Kapiten RK Nova Pazova Dušan Grbić preko deset godina trenira rukomet. „Menjao sam klubove, ali sam se vraćao uvek u Novu Pazovu, gde sam i ponikao. Želimo da napravimo neki uspeh, da za početak ostanemo u Ligi, a dogodine da uđemo u Super B.“

U prolećni deo sezone novopazovački rukometaši ulaze sa pojačanjem – starim novim trenerom, koji je više decenija radio sa sportistima u rukometnoj Bundesligi. Kao podrška, u Novu Pazovu vratio se posle 27 godina i trenutno trenira sve selekcije ovog kluba: „Došao sam da probam da pomognem da Nova Pazova i da Vojvodina dobije još jednog dobrog prvoligaša. Ja sad pokušavam da na sve moguće načine uvedem red, rad i disciplinu i da im korigujem slobodne trenutke da više razmišljaju o sportu. Mislim da će uz moju pomoć neki momci odavde da odu u Nemačku“ naglasio je novi trener novopazovčana Mile Malešević. Inače, Malešević je 21 godinu proveo u Nemačkoj, u Prvoj Bundesligi, radio je kao trener golmana sa juniorskom reprezentacijom, brojnim prvoligaškim ekipama, a sada je u aktivnoj penziji.

Svaka škola ima rukometni teren, ali se danas na tom terenu uglavnom igraju neki drugi popularniji sportovi. Želja rukovodstva RK Nova Pazova je da u ovoj sredini bude više rukometaša: „Nadamo se da ćemo okupiti novu decu, malo animirati naše mesto i ostala mesta, gde smo već krenuli da radimo na animaciji. Ićićemo i u Banovce, i u Staru Pazovu. Vojka već ima svoj klub ali ćemo tražiti i sa njima saradnju“ kaže Milan Ivanić, predsednik RK Nova Pazova.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstBiografija ĐORĐA BALAŠEVIĆA – Karijeru započeo sa pesmom „U razdeljak te ljubim“
Sledeći tekstVremeplov, 21. februar