U Sremskoj Mitrovici je u nedelju četvrtog jula održano Ekipno prvenstvo Srbije za seniore.

Zemunska Mladost može da se diči izuzetnim mladim snagama. Dimitrije Novaković i Marko Vlahović biće članovi reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za atletičare do 23 godine koje se održava u Talinu od 8.-12. jula, a na ovom takmičenju su odlično nastupili za svoj klub.

Njih dvojica su bili glavne uzdanice talentovane ekipe Mladosti na Ekipnom prvenstvu za seniore. Iako će obojica skakati dalj na EP ovde je mogao to samo jedan pa je dogovoreno da to bude Vlahović koji je skočio 7,18 metara što mu je obezbedilo prvo mesto.

Zbog toga je Novaković trčao 110 metara sa preponama gde je završio kao treći sa 15,37 sekundi.

I u ženskoj konkurenciji Zemunci imaju super talentovanu Zoranu Rokavec u skoku uvis koja se takođe priprema za prvenstvo Evrope ali za atletičare do 18 godina. Kako se nalazi u pripremnom periodu za to takmičenje na Ekipnom prvenstvu Srbije za seniore je skočila 177 centimetara, a pobedu je odnela atletičarka Zvezde Jovana Delić koja je čak dva puta skočila novi lični rekord i takmičenje završila sa preskočenih 180 centimetara.

Sledi kratka pauza u atletskom kalendaru Srbije, ali atletika se nastavlja Evropskim prvenstvom za U23, U18, potom Olimpijskim igrama, a onda dolazi i U23 Svetsko prvenstvo i nastavak sezone u Srbije u avgustu.

Izvor: Telegraf.rs, Foto: Atlex.rs
Prethodni tekstIzmena režima saobraćaja na Autoputu za Novi Sad
Sledeći tekstVremeplov, 6. jul