Uređaj ima ekran dijagonale osam inča i očekujemo ga u novembru, ali i dalje nije poznata njegova cena.

Ono o čemu se spekulisalo u gejmerskim krugovima i medijima, ove nedelje je dobilo i zvaničnu potvrdu. Iz Sonija su najavili da će lansirati poseban ručni uređaj za striming igara s PlayStationa 5 putem Remote Play i WiFi. To, dakle, neće biti konzola poput PS Vite, na koju će se instalirati igre i na njima uživati u pokretu, već će to biti samo ekran s prikazom sadržaja s PlayStationa 5.

Osim ekrana, sa strane se nalaze i dva upravljača koji imaju sve tastere i opcije kao i DualSense kontroleri za PlayStation 5, tako da će iskustvo igranja biti slično kao i na samoj konzoli. Mediji nagađaju da bi s vremenom Sonijev uređaj mogao dobiti još jednu opciju, a to je pristup Sonijevom cloud servisu za igre tako da bi se jednom na njemu mogle igrati igre i bez striminga, direktno s PlayStationa.

Kako je novinarima objasnio Sonijev prvi čovek za PlayStation Džim Rajan, ovaj gedžet se razvija pod kodnim imenom Project Q, a dijagonala njegovog ekrana iznosi osam inča. Rezolucija ekrana iznosi 1080p uz 60fps. U zvaničnom saopštenju za javnost iz Sonija kažu da će se na tržištu pojaviti „kasnije ove godine“, pa se u medijima kao mesec početka prodaje pominje novembar.

Do tada bi trebalo da saznamo više detalja u vezi sa ovim uređajem, uključujući i onaj najvažniji, a to je njegova cena. Biće zanimljivo videti kolika će biti potražnja za Projectom Q, pogotovo što mogućnost striminga video igara s PlayStationa putem Remote Play već postoji za mobilne uređaje i računare, tako da Sonijev novi gedžet ne bi trebalo da ponudi nešto što već ne postoji.

Ipak, za ljubitelje PlayStationa koji bi želeli da osete iskustvo igranja igara za PS5 na manjim ekranima, ovo bi mogao biti zanimljiv uređaj, ako ne bude preskup naravno.

Iako je izgledalo da ručne konzole s telefonima i tabletima polako odlaze u istoriju, što smo mogli videti čak i na primeru samog Sonija koji je penzionisao sboju poslednju ručnu konzolu, a nije predstavio njenog naslednika, pokazalo se da postoji velika potražnja za ovakvim tipom uređaja.

Nintendo Switch i Switch Lite pokazali su se kao pravi hit, kao i Valveov Steam Deck, a na tržištu se pojavljuje sve više takvih konzola s kojih igre mogu da se pkreću direktno sa samog uređaja ili mogu da se strimuju s nekih od postojećih cloud servisa za video igre.

Izvor: Zimo / Verge, Foto: gsmarena.com

Prethodni tekstDeca su nam sve gojaznija, a na roditeljima je da to isprave
Sledeći tekstPretvorite ovog leta svoje dvorište u pravu oazu za uživanje