Nintendo Sony Xbox

Tri velike kompanije, Microsoft, Nintendo i Sony, sklonile su po strani rivalstvo u cilju da obezbede sigurnije online gaming iskustvo svojim korisnicima. One su predstavile set zajedničkih principa koji bi trebali da omoguće bezbedno online igranje za mlađe korisnike. Time se jasno stavlja na znanje da neće biti tolerisane nikakve forme online zlostavljanja igrača. Mržnja, šikaniranje i eksploatacija mlađih igrača ne smeju da imaju svoje mesto u gaming industriji.

Za početak, kompanije su obećale da će obezbediti alate za prevenciju takvog ponašanja, koji će ponuditi lako prilagođavanje parametara, bezbednosne alate koji će biti jednostavni za upotrebu, kao i sistemske mere koje će ga sprečiti pre nego što se desi. Da bi to bilo moguće, kompanije će ostvariti saradnju sa državama, snagama reda i industrijskim partnerima, a napraviće i set jasnih pravila i uputstava kako da se prijave takva ponašanja.

Ovo neće doneti nikakve radikalne zaokrete u strategijama pomenutih kompanija. One već imaju sopstvene forme roditeljske kontrole i pravila koja se tiču zaštite. Međutim, ova zajednička inicijativa ima za cilj i da ujednači ta pravila i da ukloni sve nekonzistentnosti koje mogu da se pojave među pojedinačnim politikama zaštite prava igrača.

Izvor: Engadget, pcpress.rs

Prethodni tekstAkcija „Posadi svoj hlad“
Sledeći tekstVremeplov, 16.decembar