Cena kvadrata skočila je i u Batajnici, a trend poskupljenja nekretnina ne jenjava.

Naselje Batajnica već dugo je u senci Zemuna koji je oduvek više na ceni, iako je u pitanju slična razlika u kilometraži u odnosu na centar grada, a ova dva dela Beograda udaljena su jedan od drugog svega 9 kilometara.

Međutim, kako se naša prestonica godinama unazad širi i sve više naseljava, tako i krajnje periferna naselja postaju atraktivna, posebno ona nadomak Novog Beograda, kao što je slučaj s Batajnicom. U Novom Beogradu se danas nalaze mnogobrojne firme, velike kompanije i njihove centrale, trgovine, i tome slično.

Zaposlenima pogoduje ta blizina, jer u Batajnici mogu da kupe relativno povoljne stanove, a da pritom rade u Novom Beogradu i stignu brzo do posla. S druge strane, potražnja je sve veća, pa je pitanje koliko kupci, zapravo, ovih dana pronalaze stan po meri. Uveliko se prodaju nekretnine u izgradnji, a kvadrat doseže čak 1.200 evra, pri čemu kreće od nekih 700 evra.

Primera radi, u centru Batajnice, u takozvanim „crvenim zgradama“, trenutno možete kupiti dvosoban stan gde jekvadrat tačno 720 evra. U ovom delu Beograda novogradnja je najmanje 800 evra.

U aktuelnoj ponudi je i stan iz, kako se navodi, „premium“ kategorije, gde je kvadrat 1.184 evra. Dakle, prodaje se 114 m2 za 135.000 evra. Međutim, ovde je praktično reč o stanu-kući, sa izlaskom na uređeno dvorište, što svakako diže cenu. Taj trend je krenuo s proleća 2020. i još ne jenjava.

Posebno mlade porodice traže svoju oazu van grada, ali da centru budu dovoljno blizu zbog posla i svakodnevnih obaveza. Upravo tu je svoj prostor za rast našla Batajnica. Kada pogledate najnovije oglase, primetićete da je kod većine njih kvadrat minimum 900 do 1.000 evraRecimo, prodaje se i nekretnina od 46 kvadrata, za 55.500 evra, što znači da je cena po kvadratu 1.200 evra. To čak prevazilazi cene nekih stanova na Miljakovcu ili u Železniku, Mirijevu.

A, kao i u svakom drugom naselju, uvek ima skupljih i luksuznijih ponuda, pa je tako na prodaju jedna nekretnina u Batajnici gde je kvadrat čak 1.570 evra.

Uzvor: Mondo/Telegraf
Prethodni tekstRadovi u ulici Sibinjanin Janka
Sledeći tekstVremeplov, 17. jun