Najviše stanova u Beogradu u prvoj polovini ove godine prodato je u opštini Zemun.

Prosečna cena kvadrata stana, u zavisnosti od lokacije, u Beogradu se kreće od 800 do 3.500 evra.

U poslednje vreme sve više ljudi se odlučuje baš za Zemun kada kupuje stan.

Od skora meštanka ovog dela grada, kaže da joj je se Zemun sviđa zbog lokacije, a da je zgrada u kojoj sada živi moderna i savremena.

Stručnjaci navode objektivne razloge.  Dragan Kosović iz Agencije za nekretnine, kaže da u sve više njih odlučuju za Zemun zbog razvijene infrastrukture.

„Razlozi za to su pristupne stanice, železnica, auto-put, sve veći broj industrijskih zona, zbog blizine posla. Cene su od 1.600 do preko 2.000 evra za novoizgrađene stanove na lokacijama, kao što su Zemunske kapije, Novogradska ulica, Prvomajska. Infrastruktura, povezanost je velika“, objašnjava Kosović.

Raspon cena u zavisnosti od lokacije, u Beogradu je od 800 do 3.500 evra.

„Novi Beograd tradicionalno je oko 2.400, 2.500 evra, dok Zemun i pojedine lokacije prelaze i cenu od 2.700 evra. Kapije Zemun kreću se oko 2.000 evra“, kaže Goran Rodić, potpredsednik Građevinske komore Srbije.

Dodaje da su cene znato veće za stanove sa pogledom na Dunav.

„Zone gde su lokacije sa lepom vizurom prema Dunavu, gde geomehanika ne dozvoljava veću spratnost i veće objekte – do 10 stanova, cene su znatno veće. Tu se dešava da neko traži i 3.000 evra po kvadratu“, navodi Rodić.

Cene zemunskih stanova će i dalje rasti, tvrde stručnjaci, a pogled na Dunav uvek se dodatno naplaćuje.

Izvor: rts
Prethodni tekstVremeplov, 7. septembar
Sledeći tekstZemlja u Srbiji papreno skupa, najskuplja oranica prodata u Surčinu