Na terenu Boćarskog kluba ”Altina”, u organizaciji Boćarskog saveza Srbije i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun od 19. do 22. avgusta održan je Šesti međunarodni turnir u boćanju ”Žene u akciji”.

Turnir je svečano otvorio član Veća GO Zemun Boško Radovanović 20. avgusta, istakavši da je zaslugom Opštine teren na Altini jedini za boćanje na teritoriji prestonice, i da će Zemun nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova za razvoj ovog sve popularnijeg sporta.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Boćarskog saveza Srbije Milan Mileunsić, domaćin, predsednik Boćarskog kluba ”Altina” Todor Mandić, koji je poželeo dobrodošlicu reprezentacijama Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Turske, Rusije i Srbije i timovima ”Triglav” i ”Čavle” iz Rijeke, kao i član Veća GO Zemun Đorđe Dukić.

Svečanim defileom učesnika i pozdravom nacionalnim zastavama gostiju i domaćina, turnir je nastavljen žestokim okršajima lepotica iz regiona i šire.

Plasman turnira ”Žene u akciji” je sledeći: Slovenija, prvo mesto, Turska, drugo mesto, a ekipa Hrvatske izborila se za bronzu u konkurenciji od osam ekipa koje su činile najuspešnije boćarke iz šest zemalja.

Reprezentativci Srbije zauzela je četvrtu poziciju, i nastavlja da redovno učestvuju na takmičenjima najvišeg ranga.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstNa Lidu humanitarno druženje
Sledeći tekstFestival čamaca u Zemunu: Velika gužva na Dunavu