Specijalna antiteroristička jedinica u sastavu Direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije svečano je obeležila dan kada je osnovana pre 42 godine – 18. decembar.

Ceremoniji u bazi SAJ-a, u Batajnici, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić, kao i mnogobrojni gosti. U ime Gradske opštine Zemun prisutni su bili pomoćnik predsednika Milan Milisavljević i savetnik predsednika Igor Vukčević.

Na svečanosti su uručena priznanja pripadnicima jedinice za dugogodišnji predani rad u službi, kao i onima koji su se istakli sportskim rezultatima tokom ove godine i položen je lovorov venac, simbol pobede, na spomen-ploču pripadnicima SAJ-a, koji su poginuli u odbrani države.

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) je savremena, visokoprofesionalna jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena najsavremenijom specijalističkom opremom, namenjena za izvršavanje visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite Republike Srbije i njenih građana.

Iskustvo sticano decenijama i program obuke sačinjen po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, stvorili su izuzetno obučenu, veoma pokretnu i savremeno opremljenu operativnu jedinicu, osposobljenu i spremnu da reši najteže situacije.

Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstMagla i tokom vikenda, vozači oprez za volanom
Sledeći tekstViktor Troicki je novi selektor teniske reprezentacije Srbije