Izgradnja brze pruge od Beograda do Novog Sada prioritet je broj jedan u ovoj godini, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Dok je obilazio radove na nadvožnjaku u Zemun polju, ponovio je da se ova deonica na trasi Beograd-Budimpešta mora završiti do kraja 2021. godine. Rokovi su se iz godine u godinu pomerali, za sada izvesna je pruga do Novog Sada, a voz će se tek nabaviti.

„Nalazimo se ispod ovog fenomenalnog nadvožnjaka, 295 metara dugog, 18 metara širokog. Zaista moram da se zahvalim jer smo svih ovih dana tokom novogodišnjih praznika uspeli da održimo dinamiku, nismo stali nijedan dan“, kazao je ministar Momirović.

„Vrlo brzo će o tome biti potpisan memorandum sa kineskim partnerima, ali ono što je nama važno jeste da ti vozovi budu po evropskom standardu i da odgovaraju najkvalitetnijim vozovima koji saobraćaju na evropskim prugama“, precizirao je Momirović.

Ministar je poručio da nema više vremena za čekanje i da još ofanzivnije moraju da se realizuju projekti.

„Prioritet broj jedan je da završimo ovu prugu do kraja godine, imali smo dosta problema, u početku je i korona kočila, ali mislim da smo uspeli da prevaziđemo sve probleme“, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, u okviru tog projekta biće izgrađen i nadvožnjak kod Batajnice i drugi nadvožnjaci, železničke stanice i sva druga železnička infrastruktura.

Momirović je ocenio i da će pruga svakako biti isplativa, jer će za samo dva ili dva i po sata moći da se stigne do Budimpešte, kao i da će zbog toga biti mnogo više turista i investicija u Srbiji.

Izvor: Beta
Prethodni tekstJedno od najlepših naselja u Sremu osnovali su Nemci
Sledeći tekstU 2021. veće prisustvo virtuelne realnosti