Za novčanu pomoć od 60 evra, koja će biti isplaćena iz dva dela, od danas može da se prijavljuje i preko kontakt-centra. Ovaj servis počeo je da radi od ponoći, a broj telefona je – 0800 101 100. Iz Ministarstva finansija kažu da je poziv za prijave za isplatu državne pomoći besplatan.

Građani će u kontakt-centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Do sada su punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u našoj zemlji, zainteresovani za bespovratnu državnu pomoć, svoje podatke ostavljali, preko portala Uprave za trezor – idp.trezor.gov.rs.

Broj prijavljenih premašio je tri miliona. Prema rečima ministra finansija Srbije Siniše Malog, u utorak se do 10 sati prijavilo ukupno 3.002.159 građana. Resorni ministar je pozvao i ostale građane, koji ispunjavaju uslove, da to urade.

Prijave su počele 28. aprila, a trajaće do 15. maja. Prošle godine za poklon od 100 evra apliciralo je 4.350.000 građana. Kada se tome dodaju i oni koji primaju automatski, lane je pomoć dobilo oko 6,2 miliona građana. Očekuje se da će i sada biti tako.

Kao i prošle godine penzioneri i svi koji primaju socijalnu pomoći neće morati da se prijavljuju. NJima bi novac trebalo da legne 6. maja, a dan kasnije biće isplata za korisnike socijalne pomoći i građane na izdržavanju zatvorske kazne. Isplata za ostale građane počinje 12. maja, a dodatnih 60 evra nezaposlenima – u junu.

Izvor: novosti.rs
Prethodni tekstU opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi
Sledeći tekstNastavak radova u ulici Atanasija Pulje