Hala „Pinki“ u Zemunu biće srušena sledeće godine, a na tom mestu gradiće se moderni, multifunkcionalni sportsko-rekreativni centar.

Tokom narednih meseci rešiće se svi imovinsko-pravni odnosi, kako bi objekat „Pinki“ bio vraćen u vlasništvo Grada, posle čega će početi izrada projekta novog projekta.

Trenutni većinski vlasnik „Pinkija“ je kompanija NIS, sa 49 odsto udela u kapitalu. Opština Zemun uskoro će uputiti inicijativu Gradskoj upravi jer postoji mogućnost da Kompanija NIS uskoro preda „Pinki“ Gradu. Ukoliko se ove godine reše imovinsko-pravne peripetije, sledeće godine počinje izrada projekta i realizacija koja podrazumeva rušenje sadašnjeg i gradnju novog sportskog objekta.

– Ovaj projekat je potreba Zemunaca, a ima ih skoro 200.000 – ističe naš izvor – Hala „Pinki“ je na dobrom putu da postane ruglo opštine, objekat je oronuo i nema adekvatno održavanje.

GARAŽA
Sredinom ove godine, planiran je početak izgradnje podzemne garaže ispred hale „Pinki“. Kako su „Novosti“ ranije pisale, površina buduće garaže u srcu Zemuna trebalo bi da bude oko 6.360 kvadrata, sa 160 mesta za automobile. Bića napravljena jedna podzemna etaža, dva pristupa sa rampama. Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz Ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

Ovakav „Pinki“ ne može da opstane. Nova sportska dvorana je neophodna i mnogo će doprineti popularizaciji sportova, a imaće uslove i za održavanje raznih događaja.

Iako još nema nagoveštaja o tome kolika bi nova hala trebalo da bude, saznajemo da će buduća dvorana biti veća od postojeće.

Svečano otvaranje hale bilo je 21. oktobra 1974. godine povodom obeležavanja 30 godina oslobođenja Zemuna, a tada je nazvan Dom sportova, omladine i pionira „Pinki“ po narodnom heroju Bošku Palkovljeviću Pinkiju. Ova dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz gradskog budžeta jer je 2000.godine tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše Dom „Pinki“ u JP KCS „Pinki Zemun“, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo, a većinski deo akcija od 49 odsto prodat je kompaniji NIS.

Osim hale koja ima 2.300 sedećih mesta, u okviru kompleksa postoje borilačka, gimnastička i baletska sala, fitnes centar, streljana i zatvoreni bazen.

Izvor: novosti.rs
Prethodni tekstVremeplov, 24. februar
Sledeći tekstSurčin: Raspisan javni poziv za podnošenje prijava za dodelu bebi paketa i dečjih autosedišta