Iz „Beogradskih elektrana” apeluju na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru ukoliko im radijatorine budu mlaki jer ovo nisu „tople probe”.

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće 2. oktobra i trajaće sedam dana. One će biti obavljene u okviru završnih priprema za predstojeću grejnu sezonu koja, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu, zvanično počinje 15. oktobra, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane”.

U toku proba uradiće se provera rada toplotnih izvora, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima. Cilj je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću sezonu isporuke toplotne energije.

Predstojeće funkcionalne probe nisu takozvane tople probe i ne podrazumevaju početak grejanja u stanovima koji su priključeni na toplovod. Zbog toga iz „Beogradskih elektrana” apeluju na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada na broj telefona 11-0-11 ukoliko im radijatori nisu topli jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećoj dinamici:

– 5. oktobar – toplana „Batajnica”

– 6. oktobar – toplana: „Zemun”

Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost unutrašnjih grejnih instalacija i, samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru pozivom na broj telefona 11-0-11.

Izvor: politika.rs
Prethodni tekstInflacija i menstrualno siromaštvo u Srbiji
Sledeći tekstHara stomačni virus, evo kako se prenosi