Opština Zemun nagradila je 132 profesora za mentorski rad, čiji su učenici osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao i 684 najbolja i najuspešnija učenika osnovnih i srednjih škola.

– Ovaj znak pažnje koji nam Opština poklanja i nagrađuje nas, znači nam mnogo – kaže Zorica Vukosavljević, direktorka MŠ „Kosta Manojlović“. – Znači prosvetnim radnicima, jer je onaj ko treba – Opština, prepoznala koliko truda, koliko energije ulažemo da đacima prenesemo što više znanja i učinimo ih uspešnijima. I to nije samo materijalni izraz, već poštovanje i uvažavanje, a to nastavnici znaju da poštuju i cene.

Diplome „Vuk Karadžić“ dobilo je 204 učenika, a „Kornelije Stanković“ njih 19. Nagrađeni su i učenici koji su na međunarodnim i republičkim takmičenjima osvojili prva tri mesta – 265 osnovca i 193 srednjoškolca.

– Mogu da vam se zahvalim na postignutim rezultatima, da pohvalim što ste ove godine još uspešniji nego prethodne, poželim vam sreću u daljem školovanju i da nastavite kako ste započeli – rekao je zamenik predsednik opštine.

On je najavio otvaranje isturenog odeljenja OŠ „Sonja Marinković“ za nove đake, kao i završetak rekonstrukcije OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“, u koju će se učenici vratiti 1. septembra.

Izvor: Novosti.rs, Foto: GO Zemun

Prethodni tekstOpština je odličan primer kako se podržava pronatalitetna politika
Sledeći tekstSprečite stomačne probleme kod dece u toku putovanja