Ozoniranje vozila gradskog prevoza

Od sutra će u svim vozilima javnog gradskog prevoza biti dozatori sa sredstvima za dezinfekciju kojima će putnici moći da se dezinfikuju prilikom ulaska ili izlaska iz prevoza, a danas se vrši i ozoniranje vozila koje će pružiti dodatnu sigurnost u sprečavanju širenja virusa korona u prevozu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je prilikom obilaska ozoniranja autobusa da se koristi nedelja kada je manje vozila gradskog prevoza na ulici, a sa ciljem da se obavi veoma važan posao koji će obezbediti dodatnu sigurnost kako putnicima, tako i onima koji rade u gradskom prevozu.

Vesić je podsetio da u špicu na teritoriji grada Beograda 1.654 vozila je na ulicama, među kojima su i autobusi, trolejbusi, tramvaji i garnitura BG voza.

„Danas smo u prilici da u svako od tih vozila postavimo dozere, inače dozere koji sadrže dezinfekciona sredstva gde će oni putnici koji ulaze u naš prevoz moći da izvrše dezinfekciju”, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, dozere je Grad Beograd uspeo da nabavi zahvaljujući donaciji kompanije Masterkard i Aik banke, koji su obezbedili dve hiljade dozera, kao i 8.000 litara tečnosti za dezinfekciju što je dovoljno za dve nedelje.

Zamenik gradonačelnika podseca da je Grad uložio napore da zaštiti i putnike i vozače i da zahvaljujući tim naporima ima 3,5 odsto zaraženih vozača što omogućava da funkcioniše gradski prevoz i u uslovima kada je epidemija veoma prisutna.

Izvor: politika.rs

Prethodni tekstPrvi solarni automobil rasprodan u rekordnom roku
Sledeći tekstPrvenstvo Srbije u šahu: Inđić i Teodora Injac šampioni