Ovih dana, zvonili su fiksni telefoni pojedinih beogradskih porodica, a sa druge strane žice javili su se prevaranti, lažno se predstavljajući da su radnici „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, najavljujući dolazak kako bi „proverili“ kvalitet vode iz česama.

Po uzimanju uzoraka vode i pomoću hemijskih sredstava pokazivali su građanima kako je voda neispravna, a potom nudili razne uređaje za filtraciju vode, koji koštaju više stotina evra, navode Novosti.

Iz ovog javnog preduzeća upozoravaju sugrađane da takve osobe ne puštaju u stanove, niti da kontaktiraju sa njima.

„Takođe, apelujemo na građane da ne nasedaju na ovakve dezinformacije, da ne troše novac bez potrebe, jer je voda iz prestoničkog vodovoda sanitarno-higijenski u potpunosti ispravna i nije joj potrebna dodatna filtracija“, objašnjavaju u ovom gradskom preduzeću. Naše stručne službe zadužene za kvalitet vode odgovorno poručuju Beograđanima da je naša česmovača potpuno bezbedna za piće i pogodna za svakodnevnu upotrebu.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ održava isključivo uličnu mrežu i radnici ovog preduzeća intervenišu po stanovima.

„Uzorkovanje vode se vrši isključivo po prijavi građana i u dogovoru sa njima. Takođe, radnici našeg preduzeća uvek imaju vidno obeležene službene uniforme, legitimacije i koriste vozila sa znakom JKP BVK“, dodaju nadležni.

Kontrola kvaliteta vode za piće u vodovodu glavnog grada je višestepena i veoma rigorozna. Prvi stepen provere tokom 24 sata, gde se vrše analize osnovnih fizičko-hemijskih i bioloških parametara.

„Drugi nivo kontrole vrši se u Službi sanitarne kontrole vode JKP BVK gde se rade fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka ispitivanja kvaliteta vode. Treći stepen javnozdravstvene provere vode se obavlja u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd“, zaključuju u „Beogradskom vodovodu“.

Izvor: Novosti.rs, Foto: Profimedia
Prethodni tekstSemafori i zebra na nebezbednoj raskrsnici u Batajnici
Sledeći tekstŠta je šarlah kod dece i koji su simptomi?