Prva obrazovna ustanova u kojoj su podeljeni tablet računari u Surčinu je Osnovna škola “Vuk Karadžić”.

Reč je o projektu koji sprovodi Grad Beograd u okviru koga će svako dete trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovne škole dobiti pomoćno sredstvo za rad.

Podeli tableta prisustvovali su Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin, Predrag Baroš, član  Veća Gradske opštine Surčin, Milan Miletić, pomoćnik predsednika opštine, Sanja Karadžić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i Aleksandar Todorović, zamenik direktora Turističke organizacije Surčin.

– Krećemo sa ovom školom, onda u ponedeljak imamo podelu u Dobanovcima i tako redom škola za školom, a do sledeće srede uspećemo da podelimo sve tablet računare- kaže Stevan Šuša .

Prva pomoćna sredstva stigla su u učionice u kojima su učenici spremno dočekali novu školsku godinu. Svi učenici  dobili su kartice sa besplatnim internetom, kao i digitalne kodove. Oni ne kriju oduševljenje ovakvim načinom podrške koju dobijaju u svom učenju i radu i naglašavaju da su tablet računari potrebni za današnje vreme. Svesni su da oni imaju edukativnu ulogu i da nisu predviđeni za druge aktivnosti.

-Ono što je vrlo bitno i čini nas radosnim je to što nemamo roditelje koji ne žele da prime tablet računar, a ono što je najbitnije da će korišćenje tableta i laptopova i učenicima i nastavnicima i učiteljima olakšati nastavu- ističe Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” podeljeno je 430 tableta, dok će na teritoriji cele opštine Surčin biti podeljeno 1960 tablet računara.

Izvor: surcin.rs