Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zatražio je od kompanije NIS da, uz pronalaženje pravnog modaliteta, zemunska hala „Pinki” bude vraćena u nadležnost Beograda.

Vesić je na svom Fejsbuku objavio da je prošle nedelje uputio pismo generalnom direktoru NIS-a Kirilu Tjurdenjevu, u ime Grada Beograda, i zatražio da ta kompanija ustupi svoje većinske akcije u zemunskoj sportskoj hali „Pinki” Beogradu.

On je u pismu podsetio da je „Pinki” jedina velika sportska dvorana na teritoriji opštine Zemun i kao takva ima veliku ulogu za razvoj sporta u tom delu grada.

„Budući da ‘Pinki’ danas posluje kao Akcionarsko društvo Kulturno – sportski centar ‘Pinki – Zemun’ i da je kompanija NIS a.d. kao najveći akcionar držala 48 odsto vlasničkog udela, ovim putem Vam se obraćam sa željom i namerom da ‘Pinki’ uz pronalaženje pravnog modaliteta bude vraćen u nadležnost grada Beograda”, naveo je Vesić u pismu.

Dodao je i da bi se vraćanjem hale u vlasništvo Beograda stvorili uslovi da grad rekonstruiše objekat. Vesić podseća i da je „Pinki” otvoren 21. oktobra 1974. godine povodom obeležavanja 30. godišnjice oslobođenja Zemuna, pod imenom Dom sportova, omladine i pionira „Pinki”.

Hala je bila u vlasništvu Grada Beograda do pre 21 godinu, kada je opštinska vlast, sredinom 2000. godine, donela odluku da transformiše Dom Pinki u Javno preuzeće Pinki-Zemun, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo KSC Pinki – Zemun, a većinski paket akcija (48 odsto) prodat NIS-u. Kada je ruska kompanija Gaspromnjeft kupila NIS postala je i većinski akcionar u hali Pinki, dodao je Vesić.

Izvor: Politika/Tanjug
Prethodni tekstLazarkinja ili ivanjsko cveće
Sledeći tekstOdbojkašice Jedinstva najbolje su u Srbiji u juniorskoj konkurenciji