Do 29. aprila u 15 časova otvoren je javni poziv Republičkog fonda za inovacionu delatnost za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede.

Za podsticaj razvoja mladih preduzeća koja razvijaju tehnološke inovacije za kojima postoji potreba na tržištu pojedinačno se po projektu dodeljuje do 80 hiljada evra. Poziv se odnosi na mikro i mala preduzeća i neformalne timove, koji ne rade duže od pet godina. Sufinansiranje je u maksimalnom iznosu do 70 odsto opravdanih troškova projekta, koji traje do 12 meseci. Neformalni timovi, ukoliko projektnom idejom zasluže poverenje, moraće da registruju preduzeće.

U okviru Programa saradnje nauke i privrede finansijska podrška je značajnija i iznosi do 300 hiljada evra po projektu. Projekte mogu dostaviti konzorcijumi koje čini najmanje jedno privatno mikro, malo ili srednje preduzeće osnovano u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji. Ovi projekti su na duži rok i mogu trajati do 24 meseca. Finansijska podrška namenjena je realizaciji zajedničkih projekata na proizvodnji roba, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj. Fond bespovratno sufinansira do 70 odsto opravdanih troškova projekata za mikro i mala preduzeća i do 60 odsto srednjim preuzećima.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je za ove namene opredelilo šest miliona evra.

Više informacija na linku http://www.inovacionifond.rs/info/bespovratna-sredstva-za-inovacije

Prethodni tekstKonkurs za sredstva za uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta
Sledeći tekstCentralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima