Besplatni sportsko-rekreativni programi za vreme letnjeg školskog raspusta 2020/2021. za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda počinju 1. jula i u 17 sportskih centara biće organizovano sve do 31. avgusta, više od 30 različitih sportskih aktivnosti.

Učenici uzrasta od sedam do 18 godina mogu da se prijave u sportsko-rekreativnim centrima i da nauče da plivaju, usavrše tehnike plivanja ili rekreativno da plivaju.

Sreda je dan kada će učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu, u periodu od 7. jula do 31. avgusta, moći besplatno da koriste otvorene bazene sportskih centara, uz đačku knjižicu.

Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Plivački klub za osobe sa invaliditetom ”SvimBo” organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ ”Laza Kostić”.

Takođe, za decu i mlade sa invaliditetom Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda na terenima JP ”Ada Ciganlija” i u Sportskom centru ”Olimp – Zvezdara” organizuje sportsko-rekreativne sadržaje.

Besplatne programe u toku letnjeg raspusta organizuju se u KSC ”Pinki – Zemun”, Gradskom centru za fizičku kulturu, ”Olimp – Zvezdara”, SC ”Ljubomir Ivanović Gedža”– Mladenovac, Sportskom centru ”Voždovac”, SRC ”Pionirski grad”, JP za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, JPSKC ”Obrenovac”, SC ”Žarkovo”, JP poslovni centar Rakovica, Ustanovi ”Voždovački centar Šumice”, SC ”Novi Beograd”, JP ”Ada Ciganlija”, SC ”25. maj – Milan Gale Muškatirović”, PD ”Mirko Sandić” – Vračar, SC ”Tašmajdan” i Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstPrvi Srbin doktor prava, plemić i filantrop: Ko je bio Sava Tekelija?
Sledeći tekstSvečano obeležen 105. godina VZ „Moma Stanojlović“