U pretposlednjem duelu 12. kola šampionata Srbije za odbojkašice, Jedinstvo iz Stare Pazove savladalo je Beograd u tri seta (25:14, 26:24, 25:15) i upisalo šestu pobedu. Gošće su doživele 12 poraz.

Nakon pobede nad ekipom Spartaka iz Subotice, odbojkašice Jedinstva ponovile su odličnu igru i ovog puta još ubedljivije na svom terenu savladale ekipu Beograda.

Sigurne od samog starta bile su domaće odbojkašice i prvi set rešile u svoju korist za 20 minuta, rezultatom 25:14. Da nisu slučajno u elitnom rangu takmičenja gošće su pokazale u drugom setu u kome je vođena i najveća borba i koji je na kraju Jedinstvo dobilo na razliku. Jedina šansa odbojkašica Beograda bila je u drugom setu, u kojem su stigle i prve do set lopte, međutim pri rezultatu 24:24 sa dva vezana as poena Branka Tica donela je Jedinstvu 2:0. Treći set bio je formalnost za domaće odbojkašice koje su ponovile igru iz prvog seta i sa 25:15 upisale još jednu pobedu.

Najbolje u ekipi iz Stare Pazove bile su Isidora Kockarević i Branka Tica sa po 17 osvojenih poena, deset je dodala Minja Osmajić.

Sa druge strane mreže istakla se Anđelka Novosel sa 17 poena.

Već sledeću utakmicu odbojkašice Jedinstva odigraće u nedelju na svom terenu u 18h protiv ekipe Železničara iz Lajkovca.

Izvor: sportklub.rs, rtvstarapazova.rs, Batajnica.com
Prethodni tekstPobeda rukometašica Mladosti iz Nove Pazove
Sledeći tekstU susret Savindanu izvođenje predstave „Priča o Svetom Savi“