RTS je živ dok su mu deca verna! Doduše, ta deca uglavnom imaju preko 30 godina a iza jednog od najpoznatijih naslova žanra stoji jedna od najmoćnijih kompanija na svetu.

Dugo očekivani Age of Empires IV, za koji je zadužen Relic Entertainment (Company of Heroes, Warhammer 40K: Dawn of War), stiže do kraja ove godine! Tačan datum još uvek nije određen, ali smo od Microsofta dobili okvirnu vremensku odrednicu – „this fall”. Prijave za zatvorenu betu putem Age Insidera su počele.

AOE IV će inicijalno ponuditi četiri kampanje i osam „asimetričnih” frakcija. Šta se tačno podrazumeva pod asimetrijom nije precizirano, ali verovatno se cilja na različite bonuse koje svaka od civilizacija i njene jedinice sa sobom nose. Za razliku od prethodnih izdanja, gde smo naraciju tokom toka kampanje slušali na engleskom (uz često nakaradne akcente), ovog puta svaku pratimo na njenom izvornom jeziku. Microsoft nije škrtario, pa je objavljeno nekoliko video klipova. Predstavljen je gameplay trejler, zatim kampanja u kojoj Viljem Prvi od Normandije osvaja Englesku početkom 11. veka, a onda i kineska civilizacija, delhijski sultanat i pomorske bitke. Uprkos vidno boljoj grafici, deluje da gameplay i dalje vuče na stari dobri AOE, što je hvale vredan poduhvat.

Izvor: sk.rs

Prethodni tekstVremeplov, 12. april
Sledeći tekstHarmonija hrane i krvi