Sledeći Huawei pametni telefoni P-serije P50, P50 Pro i P50 Pro Plus kao naslednici P40, P40 Pro i P40 Pro Plus izlaze u prvoj polovini ove godine.

Ovi pametni telefoni će se predstaviti sa impresivnim sistemom kamera i prelepo zaobljenim ekranom.

Prema novom renderu koji deli LetsGoDigital, P50 će imati blago zaobljeni ekran, a očekuje se da će model Pro imati visoko zaobljeni ekran „vodopad“. P50 Pro Plus ide korak dalje, rečeno je da ovaj uređaj ima četvorokutasto zakrivljeni ekran, koji je zaobljen na četiri strane.

Huavei P50 Pro pametni telefon:

Prema prethodnim informacijama, Huawei P50 Pro će imati 6-inčni OLED ekran sa KHD + rezolucijom (2640 × 1200 piksela). Visoka brzina osvežavanja od 120Hz nesumnjivo će se održati i možda čak poboljšati. Čini se da je ovaj put Huawei odabrao da ugradi jednu selfi kameru, a trenutni model je kamera sa duplim rupama. Sistem kamera sa zadnje strane takođe će verovatno biti revidiran.

Huawei P50Huawei P50

Selfi kamera u centru

Kako pogledamo nedavne Huawei pametne telefone, P40 Lite je jedini pametni telefon iz serije P40 sa kamerom sa jednom otvorom. Sa tim modelom, Huawei je otvor ubacio u gornji levi ugao, baš kao i dvostruka kamera ostalih modela P40. P40 Pro je dobio širokougaonu kameru od 50 megapiksela sa četvorougaonim senzorom, ultra-širokougaonu kameru od 40 megapiksela i telefoto kameru od 12 megapiksela sa 5k optičkim zumom i 50k digitalnim zumom i na kraju 3D ToF Kamera. Specifikacije kamera Huawei P50 serije su još uvek nepoznate, ali se vidi da bi se dobile bolje kamera.

Huawei P50

Očekuje se da će novi vodeći model pokretati HiSillicon Kirin 9000, ovaj 5nm čipset se takođe koristi za seriju Mate 40. Ovaj procesor je napravio tajvanski TSMC. Ako možemo verovati glasinama, P50 Pro će ponovo biti opremljen sa 8 GB RAM-a.

Prošle nedelje je na Tvitter-u objavljeno da će Huawei ovog puta odlučiti da pokrene seriju P50 sa Androidom i Harmoni OS-om. Kada kupuju uređaj, korisnici bi trebali biti u mogućnosti da odaberu koju varijantu žele da vide unapred instaliranu. Nakon što je Huavei morao da se nosi sa zabranom trgovine iz SAD-a 2019. godine, kompanija je brzo razvila sopstveni operativni sistem.

Napomena: Konceptni prikazi i video o proizvodu predstavljeni u ovoj članku napravljeni su u saradnji sa Jermaine Smit-om (aka Concept Creator). Huawei ovaj proizvod nije zvanično najavio.
Izvor: nl.letsgodigital.org
Prethodni tekstAna prva doplivala do Časnog krsta u Zemunu
Sledeći tekst10 zapovesti pedagoga koji je odbio da ne umre sa svojom decom