KUD ”Gardoš – Zemun”, 27. juna održalo je svoj prvi ovogodišnji koncert na pozorišnoj sceni Gardoš. Mladim rekreativcima i mališanima koji tek uče prve korake folklora pomogli su prijatelji iz KUD ”Dren”, KUD ”Kolan”, KUD ”Koturović”, ANIP ”JU-Lira’ i iz studija narodne igre ”Glumac”.

Bilo je to veče puno toplih emocija koje su zračile sa pozornice, ali i iz publike u kojoj su bili rodbina i prijatelji učesnika, ali i posetioci Gardoša, koji su privučeni dobrim vibracijama ugostiteljske objekte zamenili gardoškom pozornicom.

”KUD ”Gardoš” je osnovano 2020. godine. Ime našeg društva je simbol Zemuna u kome živimo i radimo. Ovo društvo smo osnovali s ciljem da okupimo mnoštvo dece i mladih, da sačuvamo i održimo vaspitno-obrazovnu delatnost, kao i srpsku tradiciju i kulturu. Za godinu dana postojanja proširili smo naše ansamble sastavljene od mališana, omladinaca i rekreativaca koji su sa puno entuzijazma pristupili ovom koncertu”, rekao je koreograf Vladimir Miladinović.

Svi učesnici dobili su zahvalnice od svojih domaćina. U ime Gradske opštine Zemun koja je najzaslužnija što se na Gardošu održao svojevrsni praznik folklora zahvalnicu je primio član veća Dragan Matijević. Zahvalnica je uručena i direktorki OŠ ”Rade Končar” Maji Kostić, koja je ustupila prostorije škole gde mladi folkloraši vredno vežbaju.

Sav prihod od prodatih ulaznica KUD ”Gardoš – Zemun” će iskoristiti da zanovi narodnu nošnju koja im je preko potrebna za nastupe.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstU Busijama održane „Krajiške pjesme, igre i običaji”
Sledeći tekstProslavljen Vidovdan u Zemun polju