Na nedavno održanom 13. klavirskom takmičenju ”Slavenski” koje organizuje Muzička škola ”Josip Slavenski” iz Beograda u oštroj konkurenciji najboljih domaćih mladih pijanista zapažene rezultate su postigli učenici Muzičke škole ”Kosta Manojlović” iz Zemuna. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije klavirsko takmičenje je održano onlajn.

Prva mesta (90 – 100 bodova) u kategoriji drugi razred srednje škole osvojili su Marija Dojković i Marko Stević. Najbolji u kategoriji treći razred srednje škole su Anastasija Manuela Dimitrijević, Andrej Đorđević i Anastasija Konstantinović. Među najboljim mladim pijanistima u kategoriji četvrti razred srednje škole su Andrija Jakovljević i Stefan Ćalić. Najbolji osnovci u kategoriji šesti razred su Matija Matejić, Petar Mićić, Lena Veljanovski i Marko Mandić.

Muzička škola „Josip Slavenski“ ima dugu obrazovnu tradiciju koja datira još od 1937. godine. Značaj ovog takmičenja može se sagledati i iz podatka da gotovo svake školske godine ova škola organizuje više od dvesta nastupa, a poznata je i po organizaciji prestižnih međunarodnih takmičara mladih muzičara.

Izvor: zemun.rs, Foto: jannoon028
Prethodni tekstKlimatska akcija za bolje uslove života
Sledeći tekstKutije za prikupljanje reciklabilnog otpada u Opštini Zemun