U Muzičkoj školi ”Kosta Manojlović”, 16. avgusta, koncertom dobrodošlice svečano je otvorena međunarodna Umetničko-obrazovna konferencija ”Kultura – poveznica Srbije i sveta”.

Konferenciju, koja traje do 18. avgusta organizovalo je Udruženje muzičara ”Muzičko sazvežđe”, a učesnici su eminentni muzički pedagozi iz Evrope i regiona.

Sjajan muzički program priredili su đaci Muzičke škole ”Kosta Manojlović”, nagrađivani učesnici međunarodnih takmičenja Luka Simonović, harmonika, Sergej Čović, klavir i Anja Tolimir, sopran u klavirskoj pratnji Stefana Čalića, kao i gost iz škole ”Lisinski” Aleksandar Pejović, harmonika.

Profesorka Muzičke škole ”Kosta Manojlović” Danijela Rakić upoznala je zainteresovanu javnost sa programom konferencije koja će se baviti pedagoškim aspektima muzičke kulture, uticajima tradicionalnog stvaralaštva na moderne tokove i značajem regionalne saradnje. Biće reči i o popularizaciji festivala i takmičenja, i karijerama mladih muzičara kroz upotrebu tehnike i tehnologije. Takođe, gosti Zemuna održaće i pojedinačne master klasove za koje vlada veliko interesovanje.

Predsednik Udruženja ”Muzičko sazvežđe” Aleksa Mirković potpisao je Sporazume o saradnji sa međunarodnim asocijacijama koje su predstavljali predavači iz Rusije, Letonije, Crne Gore i Republike Srpske i zahvalio se Gradskoj opštini Zemun na kontinuiranoj podršci, Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije koje je sufinansiralo ovaj projekat, kao i svim organizacijama i pojedincima koji su pomogli održavanje događaja.

Gosti iz Rusije Arkadij Škvorov, Letonije Spodris Kačans, Crne Gore Nemanja Potparić, Republike Srpske Valentina Dutina predstavili su svoje matične kuće i koncepte rada i projekte koji se realizuju u saradnji sa srpskim umetnicima.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i sekretar Skupštine Marko Janković.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstKinoa – sve zdravstvene prednosti ove moćne žitarice
Sledeći tekstPočinje gradnja kompleksa za proizvodnju Sinofarm vakcina u Zemun polju