Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti kovid bolnici u Batajnici obišao je radove na izgradnji ovog objekta i tom prilikom je izjavio četiri trake moraju da se urade ovde u Batajnici od Galenike. Da imamo silaz sa auto-puta. Plan je da će četiri trake od starog novosadskog puta da bi se rasteretio regionalni saobraćaj kroz samu Batajnicu a i ceo potez od Batajnice ka Zemunu.

Podsećanja radi, javno preduzeće „Koridori Srbije“ saopštilo je da je potpisalo ugovor sa kompanijom Štrabag Beograd o završetku petlje „Batajnica“, u vrednosti 9,6 miliona evra. Pored radova na kompletiranju ranije započetih i izvršenih radova neophodno je izgraditi i druge saobraćajnice koje će omogućiti povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Koridori Srbije“ radove finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Izgradnja saobraćajnice u Batajnici koja je kapitalni projekat ne samo za Zemun i od izuzetnog je značaja za razvoj privrede, za mnogobrojne investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog auto-puta.

Petlja Batajnica će povezati deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

 

Prethodni tekstProfi industrija
Sledeći tekstNovo groblje u Batajnici 2021