Interesovanje privrednika i poljoprivrednika u opštini Stara Pazova za bespovratne podsticaje iz godine u godinu raste. U 2020. godini lokalna samouprava je izdvojila 7 miliona dinara bespovratnih sredstava za poljoprivredu.

Konkursom koji je otvoren u septembru, određeni su podnosioci koji ispunjavaju uslove a isti su danas, shodno aktuelnoj situaciji, potpisali Ugovore o dodeli sredstava.

Pravo na bespovratne subvencije u 2020. godini ostvarilo je 64 podnosioca Zahteva u sektoru proizvodnje mesa, mleka, voća, povrća i ostalih useva, kao i 19 podnosioca iz sektor nabavke pčelinjih društava i nove opreme za pčelarstvo.

Pravo na podsticaje ostvarila su fizička lica sa teritorije staropazovačke opštine koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva i uredno izmiruju dugovanja prema državi i Opštini.

Po potpisivanju ugovora o subvencijama Opština u najkraćem roku uplaćuje sredstva na račun korisnika, koji je u obavezi da u roku od 45 dana dostavi Komisiji za dodelu subvencija račun o realizovanoj kupovini.

Izvor: rtvstarapazova.rs, Foto: jcomp

Prethodni tekstTelefonski broj za informacije o pacijentima u Batajnici
Sledeći tekstOd nedelje novi red vožnje železnice