Kao što je i najavljeno krajem 2020. godine, popularna Google aplikacija uskoro više neće biti besplatna i počeće da se naplaćuje. Reč je o aplikaciji Google Photos i besplatnom skladištenju slika do određene rezolucije, koja će se od 1. juna ove godine naplaćivati. 

Google nalozi će i dalje imati 15 GB na raspolaganju, ali će ovaj prostor biti podeljen između aplikacija Photos, Drive, Gmail i drugih Google servisa. Ovo ograničenje neće važiti samo za korisnike Pixel telefona. Takođe, sve fotografije visokog kvaliteta otpremljene pre 1. juna 2021. godine neće se računati u ovo ograničenje naloga.

Što se tiče cena, paketi su sledeći:

  • paket od 210 dinara mesečno ili 2.100 dinara godišnje sa 100 GB skladišnog prostora;
  • paket od 310 dinara mesečno sa 200 GB skladišnog prostora;
  • paket od 1.050 dinara mesečno ili 10.500 godišnje sa 2 TB skladišnog prostora.

Pored naplaćivanja usluga, u okivru pomenute aplikacije od početka juna biće dostupne i određene nove opcije: 

  • Zaključani folder – folder zaštićen lozinkom ili biometrijskom verifikacijom (ova opcija će prvo biti dostupna na Pixel telefona, a zatim i na drugim Android telefonima).
  • Filmski prikaz – ova opcija će od vaših slika dodavanjem pokreta praviti 3D fotografije, a uz pomoć spajanja nekoliko slika, moći ćete da napravite usporenu animiranu sliku.
  • Prepoznavanje sličnih elemenata – uz prepoznavanje šablona i sličnih elemenata Google će omogućiti da grupišete fotografije prema određenoj zajedničkoj karakteristici.
  • Brisanje fotografija sa određenom osobom – ubuduće ćete preko Google photos aplikacije moći da obrišete ceo jedan vremenski period sa fotografija, ili fotografije sa određenom osobom, ili pojedinačne fotografije iz Memories priča, kao i cele Memories, ako vam se ne sviđaju.
Izvor: Mondo
Prethodni tekstMuškatle su cvetni ukrasi balkona i vrtova – Sadnja i nega
Sledeći tekstHramovna slava Nikolajevske crkve