Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada svečano je završen 46. Festival monodrame i pantomime, održan od 1. do 4. jula, na sceni Pozorišta lutaka „Pinokio“ i u Staroj carinarnici u Zemunu, uz podršku GO Zemun, Minisatrstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Zlatna kolajna „Maja Dimitrijević“ za najbolju monodramu, po mišljenju stručnog žirija, kao i nagrada publike Zlatna kolajna „Siniša Dašić“ pripale su glumcu Slobodanu Beštiću za predstavu „Noćni pisac“, u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i trupe Trablejn/Jan Fabr, po tekstu i u režiji Jana Fabra.

Nagradu „Miodrag Andrić – Ljuba Moljac“ za najboljeg mladog glumca/glumicu stručni žiri dodelio je Nikolini Vujević za ulogu u autorskoj predstavi „Nina“.

Od selektovane 64 predstave, na ovogodišnjem festivalu u takmičarskom delu programa učestvovalo je sedam monodrama, dok je jedna predstava iz oblasti pantomime izvedena u kategoriji bez konkurencije, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i nemogućnost dolaska umetnika iz inostranstva.

Zlatna kolajna za pantomimu iz tog razloga ove godine nije dodeljena.

Publika 46. Festivala monodrame i pantomime imala je priliku da uživa i u pratećem programu festivala – pantomimičarskoj animaciji na Zemunskom keju i programima u Staroj carinarnici u Zemunu povodom promocije knjiga – „Anegdote i crtice iz pozorišnog života“, drugo dopunjeno izdanje, Milovana Zdravkovića, „Čučuk Stana“ Željka Hubača i „Komunikator = Gladijator“ Marka Stojanovića.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstNova Pazova: Počinje gradnja postrojenja avio-giganta
Sledeći tekstPočeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji Svetotrojčine ulice